Om oss
Hva mer kan du ønske?

Så, ......(hva betyr det?)

Keans Beans er et lite kaffebrenneri i vakre Lofoten. Luften er frisk, vannet er  krystallklart og lyset er magisk året rundt, fra nordlyset om vinteren til midnattsolen om sommeren. Vi har nettopp startet brenneriet i et fantastisk lokale ved havna i Laukvik. Fra vinduet kan man se fiskebåtene, praktfulle fjell og ørner....


Utsikten fra brenneriet

Utsikten fra brenneriet med morgentåke

Hva med kaffen?

All kaffen er hentet fra små produsenter og så mye som mulig er også økologisk -vår hensikt er å brenne den beste kaffen men uten samtidig å ødelegge kloden. Brenning i små mengder av gangen betyr at vi kan hente den beste smaken ut av bønnene, slik at alle de subtile duftene og smakene  fortsatt er med nå de kommer til din yndlingskopp. Vi brenner kaffe fra Brasil, Mexico, Guatemala, India og El Salvador og har planer om å få flere, inkludert spesielle blandinger, så snart som  mulig.

Økologisk kaffe fra Mexico

Første brenning av økologisk kaffe fra Mexico

Alle vår kaffe er for øyeblikket hentet fra Mercanta, en selskap som handler direkte med kaffeprodusentene og  betaler dem en god pris for bønnene. «Fairtrade» merket bare garanterer en minimumspris som ofte er mindre enn hva som burde betales, selv om det  fortsatt er mye bedre enn å ikke gjøre noe. Å handle direkte med produsentene er selvfølgelig mye bedre for alle. Vi prøver å brenne økologisk kaffe der det er mulig – det er ikke en vanskelig avgjørelse å ta. Smaken er fantastisk. Se på detaljerte beskrivelser for å få mer imformasjon om kaffen og produsentene.

Brenneriet sett fra moloen Laukvik

Hvor kan jeg finne denne kaffen?

For øyeblikket kan du finne kaffen i nettbutikken eller ved å kontakte oss. Hvis du bor i Laukvik (eller i nærheten av brenneriet) og du kan lukte kaffe i luften, så ta kontakt fordi jeg kanskje kan levere den på vei hjem fra brenneriet!


Hvem er ansvarlig for alle denne kaffegalskapen?

Denne «Kean» i «Keans Beans» er Chris Kean, som har gjort «tabben» i å komme til Lofoten for noen uker og ble trollbundet uten å gjøre motstand.  Før jeg kom, hadde jeg studert (astrofysikk) og bodd (på en gård) og jobbet i Skottland ( i en kaffebar som heter «Taste» i St Andrews. Du må dra på besøk dit, flotte mennesker og god kaffe). Når jeg ikke leker med kaffe, kan du for de meste finne meg stirrende på fjellene,  havet, nordlyset og annen Lofotmagi. Hele greia ville ikke hatt en sjanse uten  vennskapet, støtten, språkhjelp (en fortsatt pågående prosess!), redning fra grøfter og oppmuntring fra alle menneskene jeg har møtt i Norge så langt. Selv fuglefjæra i logoen kommer fra et bilde jeg tok i fjæra i Laukvik under mitt første besøk. Etterpå, da jeg var tilbake i Skottland og lekte meg med kaffebrenning hjemme,  falt en annen fuglefjær ut av himmelen akkurat i en liten bolle kaffe som jeg hadde satt ut til avkjøling. Alt har falt på plass på samme vis, og her er jeg, sammen med kaffen!

Hvis du trenger å ta kontakt, har spørsmål, kommentarer eller andre ting, er detaljene her.

Mr Bean?
Chris Kean
Fuglefjæra fra Laukvik